Wielkopolskie Zakłady Mięsne AGRiCO powstały w 1991 roku.
Dzięki najnowszym technologiom produkcji oraz wyśmienitym, tradycyjnym recepturom i zrównoważonemu rozwojowi stworzyliśmy w Agrico produkty najwyższej jakości o niepowtarzalnym smaku.
Wdrożenie i efektywne funkcjonowanie procesów w firmie, systemu HACCP oraz IFS 6.1:2017 i BRC 7:2015 daje gwarancję najlepszej jakości naszego produktu Agrico.
Zobowiązujemy się aby produkowane przez nas wyroby:
były bezpieczne z punktu widzenia zdrowotnego
były zgodne z przepisami prawa żywnościowego
zaspokajały oczekiwania w zakresie stabilności i powtarzalności cech organoleptycznych, estetycznych i funkcjonalnych
były przyjazne ekologicznie
Politykę jakości realizujemy poprzez wytyczenie celów strategicznych oraz systematyczne nadzorowanie ich realizacji w trakcie audytów wewnętrznych oraz przeglądów systemu zarządzania jakością.
Nasz zakład Agrico, prowadzony przez wysoko wykwalifikowany personel zarządzający, jest w pełni nowoczesny i posiada wysoki potencjał produkcyjny.
Dewizą Agrico jest najwyższa jakość produktów i dbałość o konsumenta.
Czołowa pozycja na krajowym rynku jak również długoletnia współpraca handlowa z największymi krajowymi i zagranicznymi sieciami sprzedaży najlepiej świadczą o najwyższej jakości produktów Agrico oraz o naszej rzetelności.